CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB
HRVATSKA KOSTAJNICA
  • (tel:) 044 /851-185
    (fax:) 044/851-217
  • Josipa Marića 2,
    Hrvatska Kostajnica
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uključi se u projekt „Aktiviraj se i zaposli!ˮ

6.11.2018.

U tijeku je projekt „Aktiviraj se i zaposli“ ukupne vrijednosti 1.454.615,80 kn koji provodi Udruga za kreativni socijalni rad iz Zagreba u partnerstvu s Lokalnom akcijskom grupom Una – LAG UNA i Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Projekt je namijenjen korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu kojima je potrebna podrška i pomoć u obliku obrazovanja i stjecanja novih vještina, te socijalno mentoriranje kako bi se zaposlile i umanjile rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.

Ciljane skupine čine 24 dugotrajno nezaposlene osobe u Gradu Zagrebu i 24 osobe koje koriste pravo na zajamčenu minimalnu naknadu s područja djelovanja CZSS Hrvatska Kostajnica što obuhvaća Grad Hrvatsku Kostajnicu te općine: Donji Kukuruzari, Dvor, Majur i Hrvatsku Dubicu.

Ciljanoj skupini će se osigurati:

  • karijerno savjetovanje i usmjeravanje prema tržištu rada
  • sudjelovanje u programima obrazovanja odraslih u sektorima turizma i ugostiteljstva te graditeljstva u kojima postoji nedostatak radne snage
  • sudjelovanje u radionicama osnaživanja mekih vještina (poput komunikacijskih vještina, pripreme za pronalazak posla i osposobljavanja za vođenje osobnih financija)

Programom obrazovanja omogućuje se i praktični dio nastave u direktnom kontaktu s poslodavcima što nezaposlenim osobama otvara nova poznanstva, a isto tako pružaju im se bolje šanse za pronalazak zaposlenja i aktiviranja u društveni život.

U periodu provedbe projekta radit će se na jačanju kapaciteta stručnjaka koji rade s nezaposlenim osobama korisnicima zajamčene minimalne naknade u svrhu unapređenja usluga i poboljšanja kvalitete rada.

Provedba ovog projekta koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., započela je 3. rujna 2018., a trajat će dvije godine.

Sadržaj promotivnog materijala je isključiva odgovornost Udruge za kreativni socijalni rad.

Skip to content